Elhegn

Elektrisk hegn med robust, praktisk og unik teknologi

Elhegn

Et elhegn eller delvist elektrisk hegn er en billig og effektiv løsning, som kan bruges til indhegning af forskellige dyr, som f.eks. heste, køer, får, geder og grise. Afhængigt af hvad elhegnet skal holde inde, kan vi anvende forskellige typer af pæle, mellempæle, hjørner samt tråd i forskellige tykkelse, så hegnet bliver stærkt og robust. Du finder de forskellige hegnstyper i menuen, eksempelvis hestehegn.

Et elhegn bruger jorden som den ene pol, præcis som når vi i bilen bruger karrosseriet som stelforbindelse. For at et elhegn kan fungere optimalt, er det vigtigt, at der er masser af strøm på hegnet. Det sikrer vi dels ved:

 • At spændingsgiveren har en god jordforbindelse
 • At spændingsgiveren er kraftig nok i forhold til hegnet
 • At hegnet holdes fri for vegetation

Der findes forskellige slags isolatorer, som også anvendes i forbindelse med el hegn.


Få vores rådgivning omkring hvilke elementer, der skal for at holde dine dyr trygt og sikkert på den rigtige side af hegnet. Find din PIT Hegn medarbejder her eller ring for gratis rådgivning på telefon 6225 1254.

SE PRISER I WEBSHOP  


 


Fårehegn - el hegn og trådhegn til får og geder

PIT Hegns Iso-wood hegn er et enkelt og prisbilligt hegnssystem til får og geder. Sikkerheden er ikke så stor som en nethegnsløsning, da vi her holder dyrene inde med strøm (ikke mekanisk hegn), men Iso-wood er hurtigt at montere - og kan uden problemer flyttes og genbruges. 

Et Iso-wood elhegn bygges på kraftige Akcacie eller trykimprægnerede hegnspæle i træ. Mellem hjørnepælene anvender vi 2,5 mm super wire. Der monteres Iso-wood pæle og bat for hver maksimalt 8 meter.

Vi anvender altid:

 • Kraftig spændingsgiver
 • 38x38x1500 mm pæle
 • 4-5 trådet hegn

Kontakt os for yderligere tekniske specifikationer.

SE VORES FÅREHEGN

Kvæghegn - elhegn og trådhegn til køer og kvæghold

PIT Hegns Iso-wood el hegn til kvæg er en enkel og effektiv løsning til indhegning af store områder, der skal holde f.eks. malkekvæg, kødkvæg og ammekøer inde på folden. De grønne arealer er ofte mange kvadratmeter, og derfor er et elektrisk hegn også en prisbillig løsning med en meget lang holdbarhed. Det handler om at vælge den gode kvalitet hegnspæle, så du netop opnår den lange levetid på dit hegn.

Der anvendes få, men gode, materialer, og hegnet er nemt at montere. Hegnet kan også uden problemer flyttes og genbruges. 

Elhegn uden isolatorer med lang holdbarhed

Iso-wood er FSC® certificeret og stammer fra bæredygtig skovdrift. Pælene er selvisolerende pga. det store indhold af olie, og det er derfor ikke nødvendigt at bruge isolatorer. Da disse hegnspæle fra naturens side er resistente over for råd, og har de derfor en lang holdbarhed. Med et Iso-wood elhegn får du et hegn med en Klasse 1 klassificering, som er den bedste klassifikation for lang holdbarhed. 

PIT Hegn anbefaling til Iso-wood hegn til kvæg

 • Højde 90-120 cm
 • 2 rækker træde til malkekvæg
 • 3 rækker træde til kødkvæg

SE VORES KVÆGHEGN

Hestehegn - elhegn og trådhegn til heste

Guldfakse sikkerhedshegn er en fantastisk løsning til indhegning af heste, og vi leverer i dag mange sikkerhedshegn til både stutterier, rideskoler, avlere og private hestehold med Guldfakse. Guldfakse er et trådhegn med strømførende tråde monteret på hegnspæle og hegnsstolper efter eget valg. Vi anbefaler altid gode, kraftige hegnspæle i træ til denne løsning.

Guldfakse sikkerhedshegn er et flot og simpelt hegn men også en økonomisk attraktiv løsning. Af flere fordele kan vi nævne:

 • Meget høj sikkerhed
 • Vedligeholdelsesfrit
 • Lang holdbarhed
 • Stærk visuel effekt, da det ses tydeligt
 • 7 mm - det skærer ikke hestene

Anbefalet højde og tråde:
Små heste: 100 cm hegn med 2 rækker tråde
Mellemstore heste: 120 cm hegn med 2 eller 3 rækker tråde
Store heste: 135 cm hegn med 3 rækker tråde

SE VORES HESTEHEGN

Elhegn-traadhegn-monteret-paa-kraftige-hegnsstolper-til-kvaeg

 


Sådan virker et elhegn

Spændingsgiveren forsynes med 230 volt eller et batteri. I spændingsgiveren omdannes energien til nogle kraftige med korte impulser, og styrken måles i joule. Gror der f.eks. vegetation i trådene, forsvinder en del af strømmen, og der er en mindre effekt tilbage til at holde dyrene inde i folden. Det er derfor en god idé med jævne mellemrum at kontrollere indhegning, hvilket kan gøres med et voltmeter med fejlfinder. Der skal altid være mindst 5.000 volt overalt på hegnet. 

PIT Hegns anbefaling til elhegn

De svage punkter på et elektrisk hegn er altid hjørner, led og låger. Til et permanent hegn til f.eks. kvæg anbefaler vi altid:

 • Kraftige hjørner min Ø14 cm, længde 225 cm
 • Super wire tråd, 2,5 mm
 • Maksimum 8 meters pæle afstand
 • Stållåger
 • Kraftigt stød på hegnet

SE PRISER I WEBSHOP  


Opsætning af elhegn - vi hjælper gerne

Mange vælger at få vores hjælp til opsætning af hegn, da vi - med vores maskinpark og professionelle grej - hurtigt og effektivt kan banke både hegnspæle og hegnsstolper i jorden og montere hegnet. En investering, der ofte viser sig at være den mest omkostningseffektive løsning. Vi banker også gerne hegnspælene i og overlader montering af tråd mv. til jer. 

I vores sortiment på vores webshop eller fysiske butik i Ringe finder du også praktisk tilbehør til dine får som f.eks. trådstrammer og fåreklipper. 

SE VORES HEGNSPÆLE

Elhegn. Komplet trådhegn med isolatorer og spændingsgiver monteret på kvalitets hegnspæle i træ

Hos PIT Hegn kan du købe alt det, du skal bruge til et komplet elhegn uanset hvilke slags dyr, du vil lave indhegning til. Vi kan også hjælpe dig med både opmåling og opsætning, hvis ikke du har mod på selv at sætte hegnet op. Ring til os på telefon 6225 1254 og få en uforpligtende snak.


 

Elhegn-sikkert-hestehegn-med-stroemfoerende-traad-monteret-paa-hegnspaele-i-trae-med-20-aars-garanti Elhegn-faarehegn-monteret-med-nethegn-og-stroemfoerende-traad El-hegn-hestehegn-med-traadhegn-monteret-paa-solide-hegnspaele-i-trae Elhegn med hegnspaele-i-trae. akaciepaele-til-nethegn-og-trådhegn